Nokia osake

Nokia osake

Nokia oli Suomessa kansallinen symboli, ja sen menestyksen katsottiin heijastavan suomalaisten saavutuksia. Nokian osakkeen kehitys on ollut viime vuosina vaikuttavaa, erityisesti vuodesta 2023 lähtien. Tässä analyysissä tarkastelemme Nokian osaketta ja sitä, miksi he odottavat kasvun jatkuvan vuoteen 2023 asti.

Nokiaan liittyy Suomessa sekä ylpeyttä ja kipuilua, ja yrityksen monissa eri käänteissä on myötäeletty niin vuosituhannen vaihteen matkapuhelinmaniassa kuin 2010-luvun apokalypsissa. Vaikka yrityksen matkan varrelle on mahtunut monenlaista käännettä, Nokia osake on kiinnostanut pörssissä kautta aikojen, niin myötä- kuin vastamäessä. Vaikeuksista huolimatta Nokia on säilyttänyt asemansa Suomen suurimpien yritysten kärjessä myös liikevaihdolla mitattuna, vaikka yrityksen on pitänyt luoda nahkansa uudelleen ja murros on yhä meneillään.

Tällä hetkellä yhtiö keskittyy toiminnassaan verkkotuotteisiin ja -laitteisiin. Yhtiö esitteli vuonna 2016 ensimmäisen valmiin 5G-verkkonsa ja uusien tuotteiden ja strategiamuutosten myötä Nokia pyrkii nyt kiinni markkinoiden johtopaikoille uuden tuotekataloginsa avulla.

Tässä artikkelissä käymme tarkemmin läpi Nokian taustoja sekä kerromme sinulle, kuinka Nokian osakeostaminen onnistuu jo heti tänään!

Näin ostat Nokian osakkeita

Vaihe 1 – Valitse sinulle sopiva kaupankäyntialusta

Ensinnäkin sinun on valittava itsellesi sopiva kaupankäyntijärjestelmä. Nokian osakkeita voi ostaa useiden eri välittäjien ja alustojen kautta, ja on tärkeää, että valitset sellaisen, joka vastaa parhaiten tarpeitasi maksujen ja ominaisuuksien osalta.

Vaihe 2 – Avaa tili kauppapaikalle

Kun olet valinnut itsellesi sopivan kaupankäyntialustan, on aika avata tili. Sinun on annettava henkilökohtaiset tietosi ja vahvistettava henkilöllisyytesi alustalla, ennen kuin voit aloittaa kaupankäynnin Nokian osakkeilla.

Vaihe 3 – Rahoita kaupankäyntitili

Kun olet avannut tilin, sinun on siirrettävä varoja jotta Nokian osakkeilla voidaan aloittaa kaupankäynti. Voit siirtää varoja pankkitililtäsi tai käyttää pankki- tai luottokorttia.  Voit käyttää myös muita maksutapoja, kuten PayPalia.

Vaihe 4 – Osta Nokian osakkeita

Kun olet saanut rahaa kaupankäyntitilillesi, olet valmis ostamaan Nokian osakkeita. Sinun tulee syöttää ostettavien Nokian osakkeiden määrä sekä osakekohtainen hinta ja mahdolliset välityspalkkiot. Kun kaikki nämä tiedot on syötetty, voit klikata ”osta” ja Nokian osakkeet hyvitetään tilillesi.

Vaihe 5 – Seuranta ja irtautumisstrategia

Kun olet ostanut Nokian osakkeita, on tärkeää, että seuraat osakkeen kurssikehitystä varmistaaksesi, että sijoituksesi tuottaa hyvin. Sinun tulisi myös sinulla on oltava irtautumisstrategia siltä varalta, että osakekurssi kääntyy sinua vastaan.

Onko Nokia osake järkevä sijoitus vuonna 2023?

Nokia odottaa vahvan kasvun jatkuvan vuoteen 2023 ja sen jälkeen tuoteinnovaatioiden, 5G-verkon käyttöönoton ja markkinaosuuden kasvun ansiosta. Nokian osakekurssi on ollut viime vuosina vaikuttava, mikä tekee siitä suotuisan osakkeen sijoittajille, jotka etsivät pitkän aikavälin investointi luotettavaan yritykseen. Nokian vuonna 2022 toteuttama osakkeiden takaisinosto on myös osoittautumassa hyödylliseksi pitkän aikavälin sijoittajille, ja monet analyytikot odottavat Nokian osakkeen kehittyvän markkinoita paremmin vuonna 2023.  Kun Nokia keskittyy tuoteinnovaatioiden parantamiseen ja 5G-verkon käyttöönottoon, Nokialla on hyvät edellytykset jatkaa kasvua ja menestystä tänä vuonna ja sen jälkeen.

Nokian osakekurssi on kehittynyt hyvin viime vuosina, ja tämän suuntauksen odotetaan jatkuvan. Nokialla on pitkä menestystarina, vahva talous ja kilpailukykyinen tuotevalikoima. Tämä tekee Nokiasta houkuttelevan sijoituskohteen sijoittajille, jotka etsivät pitkän aikavälin kasvunäkymiä. Lisäksi Nokian sitoutuminen tutkimus- ja kehitystyöhön takaa, että yhtiö pysyy kärjessä  televiestintämarkkinoilla. Nokian osakkeiden takaisinosto vuonna 2022 on myös houkutteleva näkymä pitkän aikavälin sijoittajille, mikä tekee Nokiasta järkevän sijoituskohteen vuodelle 2023.

Nokian vahvojen perustekijöiden, jatkuvan innovaation ja sitoutumisen uuden teknologian kehittämiseen ansiosta Nokia on houkutteleva osake sekä lyhyen että pitkän aikavälin sijoittajille, jotka haluavat hyötyä Nokian kasvusta.